Hvordan fjerner jeg pletter fra mit tøj?

Har du netop opdaget, at der er en plet på dit tøj eller din Ganni jakke? Det kan også være, at du har prøvet at fjerne en plet, som du ikke kan få til at gå væk. Det er uden tvivl irriterende, når der er en plet på dit tøj. Men hvad gør du så? Her finder du gode råd til at fjerne en plet fra dit tøj.

Sådan fjerner du pletter fra dit tøj

Før du giver dig i kast med at fjerne pletter fra dit tøj, skal du først og fremmest tjekke, om tøjet kan tåle den behandling, du skal i gang med. På den måde er du sikret, at du ikke ender med at ødelægge tøjet. Når du har gjort det, og kan tøjet godt tåle den specifikke behandling, kan du gå i gang med den.

  • Græs på tøjet

Er der en græsplet på dit tøj, kan det være nok blot at bruge vand. Dog er det vigtigt, at du er hurtig. Er det ikke nok, kan du prøve at putte citronsaft på pletten. Vask derefter tøjet i vaskemaskinen.

  • Harpiks på tøjet

Hvis der er en plet af harpiks på tøjet, skal du kradse så meget af, som du kan. Bland derefter 1 del husholdningssprit med 1 del terpentin. Gnid til sidst pletten væk ved brug af en bomuldsklud.

  • Rødvin på tøjet

Start med at suge den væske op, som du kan. Drys gerne salt på pletten. Lad dette virke i 1 time og børst nu saltet af. Du kan også prøve at bruge danskvand til at fjerne pletten. Hæld blot danskvand på rødvinspletten og sug væsken op med en klud.